"Snijden met uiterste precisie op onze 2D-lasersnijders of fiberlaser."

"Snijden met uiterste precisie op onze 2D-lasersnijders of fiberlaser."

2D-Lasersnijden

Lasersnijden is een thermische scheidingsmethode om plaatmateriaal te snijden. De laserstraal is krachtig en het gebundelde laserlicht zorgt ervoor dat het materiaal onder die straal smelt.

Het is mogelijk om uiteenlopende complexe vormen uit verschillende soorten materiaal te snijden. Omdat de straal bij lasersnijden gebundeld is, zit er op de zaagsnede weinig materiaalverlies. Plaatwerk of halffabricaten kunnen we bij WBM op verschillende manieren 2D-lasersnijden. De best passende techniek is afhankelijk van het materiaalsoort en de dikte ervan. We beschikken over CO₂-lasersnijmachines, een plasmasnijder en een fiberlaser, waarop met zuurstof of stikstof gesneden kan worden.

CO₂-lasersnijden

Snijden met CO₂ is een veelgebruikte techniek voor plaatbewerking.

Deze machines beschikken over een elektrisch gedreven gaslaser. In de ontladingsbuis zit een mengsel van verschillende gassen, die zorgen dat het infrarode licht tot stand komt. De straal van deze laser wordt door een vindingrijk samenspel van spiegels en andere optische systemen gebundeld in de snijkop. Materiaalsoort, afwerking en de dikte van de plaat zijn bepalend voor de grootte van de diameter van deze laserbundel.

Wat kunnen wij?
Onze lasersnijmachines snijden moeiteloos met precisie materiaal tot een dikte van 25 mm. Voor RVS is dat maximaal 15 mm. Enkele voordelen van lasersnijden met deze machines zijn het eerder genoemde weinige materiaalverlies. Verder is het uitsnijden van de vormen contactloos en de herhalingsnauwkeurigheid is zeer hoog. Qua grootte kunnen we tot 6000 x 2000 mm bewerken op onze machines. We adviseren u graag over wat voor u de beste optie is!

Fiber-lasersnijden

Lasersnijden op onze fiberlaser vindt plaats met behulp van een langere, dunnere fiber.

Fiberlasers halen meer vermogen uit dezelfde hoeveelheid stroom dan CO₂-lasers.  Fiber-lasersnijden is dus een zeer efficiënte bewerkingstechniek. Een fiberlaser is geschikt voor de bewerking van staalplaat met een maximale dikte van 30 mm. Op onze machine kunnen we werkstukken bewerken van 6000 x 2000 mm en maximaal 1100 kg per stuk. Daarnaast heeft de machine een plaatwisselsysteem, ideaal voor repeterend werk!

Zuurstof-lasersnijden en stikstof-lasersnijden

Snijden met zuurstof of stikstof is ook mogelijk. Voor stikstof geldt dat bij het snijden van plaatmateriaal het snijvlak schoner is dan bij de eerdergenoemde bewerkingstechnieken.

De keuze voor de techniek is geheel afhankelijk van de eisen en het type materiaal wat gesneden moet worden.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op! Of stel hier je vraag via de website

Scroll naar boven