WBM vermindert uitstoot met 211 ton dankzij zonnepanelen

Maar liefst 1264 panelen en 18 km bekabeling; het dak van de fabriek van WBM Staalservice centrum in het Limburgse Stramproy wordt in zijn geheel bedekt met zonnepanelen. Het omvangrijke project gaat jaarlijks 448.000 kilowattuur opleveren en bespaart 211 ton aan uitstoot. Begin augustus start Intellisol uit het Belgische Maaseik met de werkzaamheden.

De SunPower-panelen worden zowel in oostelijke als in westelijke richting geplaatst. Op die manier is in de ochtend- en avonduren de prestatie maximaal. De kilowattpiek, het vermogen dat een paneel kan leveren onder optimale omstandigheden, ligt rond de 524000 wattpiek (524 kilowattpiek). Zeker 62% van de opgewekte energie wordt direct gebruikt.

Inspectie volgens Scope 12
Het is voor Intellisol het grootste project tot nu toe die volgens de inspectienorm Scope 12 in Nederland opgeleverd wordt. Scope 12 is de inspectie voor zonnepanelen, deze is samengesteld door het Verbond van Verzekeraars samen met deskundigen uit de branche. Intellisol beschikt over veel ervaring met Scope 12, omdat daarmee in België al langer gewerkt wordt.

De aanleg van de installatie – zo’n 25 ton aan materiaal – is te volgen op de social media kanalen van WBM. Volg hiervoor de LinkedInpagina of Facebookpagina.

Afbeelding: Intellisol

Scroll naar boven