WBM sponsort het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject ‘Het BeterBoek’ voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het St. Jans Gasthuis te Weert. Mede dankzij deze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het St. Jans Gasthuis te Weert gratis Het BeterBoek van Bureau Méteau uitgereikt!

Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen.
Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen, Het BeterBoek helpt hierbij.

Voorlichting en verwerking
Het BeterBoek is een educatieve uitgave waarin kinderen direct worden aangesproken. Waar ben je nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ook ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat het emoties en ervaringen een plek kan geven. Er zijn BeterBoeken voor de allerkleinsten, maar ook voor de kinderen die al wat ouder zijn.

Waardevolle herinnering
Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Scroll naar boven