WBM ontvangt subsidie voor leertraject

Ons eigen opgezette leerhuis is geselecteerd voor een subsidie van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze subsidie – met de naam MKB!idee – is bedoeld voor ondernemers die een goed idee hebben om de ontwikkeling van werknemers te stimuleren. Wij zijn er trots op dat wij één van de bedrijven zijn dat deze financiële impuls mocht ontvangen!

WBM heeft een groot aantal medewerkers met veel ervaring. De kennis van deze medewerkers van onder meer complex zetwerk was nog onvoldoende geborgd. Daardoor kon de jongere garde hun bekwaamheid nog niet op een gestructureerde en gedegen manier vergroten.

Veelzijdig leerhuis
WBM heeft hiervoor leertrajecten met de bijbehorende leermiddelen opgezet. Het doel was leermiddelen op te zetten die zich richten op het werkplekleren en het ontwikkelen van de medewerkers. Om het werkplekleren te begeleiden maakt WBM gebruik van praktijkleermeesters. Daarnaast is er gewerkt aan een Training on the job boek; een handleiding waar per module is vastgelegd wat de medewerker in training moet kennen en kunnen. Meer over deze aanpak is te lezen in het nieuwsbericht met onze collega Marianne Mosselman en extern opleidingskundige Kay Jacobs.

De uitreiking van de subsidie van ruim 111.000 euro vond online plaats door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en demissionair minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). 

Scroll naar boven