Wajonger Jens krijgt contract bij WBM

Sinds een paar maanden werkt Jens in de fabriek bij WBM. Een toegewijde, nuchtere en hardwerkende collega, die goed zijn draai heeft gevonden in ons productieteam. Dat voor Jens een aantal dingen een beetje anders zijn geregeld vanwege zijn lichte vorm van epilepsie, vinden zijn collega’s meer dan normaal.

Jens heeft indertijd zelf gesolliciteerd bij WBM, hij vond ons bedrijf via internet. Vanaf dat moment ging het balletje rollen. Hij kwam in gesprek met bedrijfsleider Leon Croonenbroek en al snel stond hij een paar dagen mee te draaien aan de boormachine. “Vanwege mijn lichte epilepsie zijn er wat dingen voor een werkgever om rekening mee te houden”, vertelt Jens. “Zo moet ik op bepaalde tijden mijn medicijnen nemen. Dat vinden werkgevers niet altijd handig, zeker niet als je in vaste ploegen werkt. Maar bij WBM hebben we daar een goede weg in gevonden.”

Begripvol
Dankzij de medicijnen is de kans op een epileptische toeval heel klein, en het is ook alweer een tijdje geleden dat dat Jens overkomen is. “Maar mocht ik iets voelen aankomen, dan heb ik afgesproken met collega’s dat ik ga zitten. Er is altijd iemand bij me in de buurt. Iedereen hier weet er ook van. En ik voel veel begrip, dat is fijn”, voegt Jens daaraan toe.

Nieuwe collega
Bedrijfsleider Leon Croonenbroek is blij met Jens als nieuw teamlid. “Bij Jens hebben we gekeken naar wat hij wél kan, en dat is heel veel. Hij is heel gemotiveerd. Iemand met zo’n drive verdient een werkplek waarin hij zich thuis voelt. Een aantal dingen hebben we aan kunnen passen, zo zijn zijn werktijden een beetje anders. En we hebben afgesproken de uren langzaam op te bouwen, je kunt beter opbouwen dan afbreken. Dat gaat heel goed. Zo goed zelfs, dat we hem een contract aangeboden hebben. Door creatief om te gaan met zijn mogelijkheden, hebben we aan deze proefplaatsing dus een fijne collega over gehouden!”

Welkom gevoel
Tijdens de afgelopen periode is Jens begeleid door Judith Rooijakkers, jobcoach bij Refrisk “Wij werken in opdracht van het UWV, met als doel om mensen met een Wajonguitkering langer aan werk te helpen”, zegt ze hierover. “Eén keer in de week kwam ik bij WBM langs om te kijken hoe het gaat. Jens en ik hebben ons altijd heel welkom gevoeld. Hier zijn ze echt bezig geweest om uit te proberen wat voor Jens werkt. Daarnaast is hij ook iemand die vragen durft te stellen. Ik merk aan zijn collega’s dat zij dat prettig vinden.”

Met een contract in de pocket blijft Jens dus nog wel even bij ons. Wij zijn er in ieder geval trots op zijn collega te mogen zijn! Meer weten over werken bij WBM? Kijk dan zeker even op onze vacaturepagina of bel ons: (0495) 561 781

Scroll naar boven