Shop Floor Control zorgt voor extra efficiencyslag bij WBM

Altijd up-to-date inzicht in het uit te voeren werk, papierloos en efficiënter werken. WBM is aan de slag met Shop Floor Control. Deze applicatie geeft in één oogopslag alle relevante informatie per order; zoals uren, verbruik en de status van orders. De eerste testen in onze fabriek met deze applicatie zijn achter de rug. Zowel het management en de andere collega’s die ermee werken zijn enthousiast.

Met de komst van Shop Floor Control kan onze fabriek een extra efficiencyslag maken. Op de monitors aan de machines kunnen medewerkers inloggen onder hun eigen naam. Alleen de orders die klaar zijn voor productie, zijn op het scherm te zien. Daarnaast zitten alle benodigde gegevens in het systeem, dus er gaat geen tijd verloren aan bijvoorbeeld het verzamelen van specificaties. Voorheen waren er meerdere systemen waaruit de operators informatie moesten halen of waarin collega’s de uren registreerden. Vanaf nu kan dat dus vanuit één systeem. Nog een voordeel; alle informatie is altijd beschikbaar. Zo heb je altijd de laatste versie voorhanden en de kans op fouten wordt daardoor vele malen kleiner.

Transparant en overzichtelijk
De applicatie is als eerste getoetst op een zetbank. Onze zetter Hennie was de eerste die ermee aan de slag ging. De eerste ervaringen zijn heel positief. Het aantal handelingen voorafgaand aan het bewerken van een product, zoals de juiste tekeningen verzamelen en het inklokken voor de urenregistratie per bewerking, is aanzienlijk verlaagd. Hennie is ook erg te spreken over het gebruiksgemak. Vooral dat je met een paar drukken op de knoppen alle informatie voor handen hebt, is van toegevoegde waarde. Plus dat de informatie voor meerdere mensen toegankelijk is. Zo kunnen meerdere collega’s zien wat de status is van de orders, dat geeft overzicht.

Digitalisering
De komende periode gaan we aan de slag om de applicatie verder uit te rollen over de andere machines in de werkplaats. De komst van Shop Floor Control is één van de stappen die we maken naar verdere digitalisering van WBM.

Scroll naar boven