Scholingen, certificaten en van elkaar leren bij WBM

Workshop complex zetwerk groot succes
Kennisdelen en kennis borgen, dat stond centraal bij de eerste workshop complex zetwerk. Medewerkers van de productie en het bedrijfsbureau gingen samen in gesprek over complex zetwerk. Wat is complex zetwerk precies? Wat maakt een product complex en waar moet je aan denken als je een complex product gaat zetten?

Het bleef echter niet alleen bij praten; er was ook ruimte om in groepjes creatief te denken over het zetten van een complex product. Later trokken de groepjes naar de productie om hun werkwijze te toetsen aan de realiteit. Was de bedachte werkwijze ook goed uitvoerbaar in de praktijk? Iedereen in de groep kreeg de ruimte voor de eigen inbreng en dit bleek enorm leerzaam voor alle deelnemers.

Nieuwe titels voor medewerkers geeft duidelijkheid over bekwaamheden en doorgroeimogelijkheden
Al heel wat medewerkers zijn extra gecertificeerd. WBM heeft competenties, vaardigheden en kwalificaties nóg beter vastgelegd. Dat geeft meer duidelijkheid over wat er bijvoorbeeld van een eerste of tweede zetter verwacht wordt.

Aan elk niveau van zetter zijn nieuwe bekwaamheidseisen gekoppeld. Dat geeft tevens beter inzicht in de doorgroeimogelijkheden van personeel. Plus met die herziene titels weet je precies wat je aan kennis en vaardigheden kan verwachten van je collega-zetter.

Scroll naar boven