"Snijden met uiterste precisie op onze plasmasnijder."

"Snijden met uiterste precisie op onze plasmasnijder."

Plasmasnijden en boren

Plasmasnijden is een smeltsnijtechniek. Wanneer het gas via de toorts uiteindelijk in aanraking komt met elektriciteit, wordt het omgezet in plasma. De temperatuur bij plasmasnijden kan hoog oplopen, wel tot 25.000 graden! 

Boorunit
De plasmasnijmachine is uitgerust met een boorunit, geschikt voor hardmetaal boren, draadtappen, verzinken en centerpunt markeren.

Wisselen van gereedschappen
Dankzij de tienvoudige automatische gereedschapswisselaar kunnen tot wel tien gereedschappen worden geladen en automatisch worden verwisseld zonder handmatige tussenkomst.

Verbeterde nauwkeurigheid

Daarnaast beschikt de plasmasnijder over verschillende eigenschappen die de nauwkeurigheid aanzienlijk verbeteren, zoals de motor aangedreven houder die wordt gebruikt voor verplaatsing langs de portaalbrug. De rail is voorzien van een schuin getande tandheugeloverbrenging, welke speling reduceert en zorgt voor een soepeler en meer dynamische beweging.

Gaten snijden
Ook maakt deze nieuwe machine gebruik van True Hole technologie. Dat zorgt ervoor dat gaten met hoge kwaliteit, vrijwel cilindrisch, gesneden worden.

Heb je vragen over plasmasnijden?

Neem contact met ons op of stel hier je vraag via de website.
Scroll naar boven