Nieuwsbrief juli 2020

Onze nieuwsbrief van juli is uit. Met in deze editie een weetje over bewerken van hoogsterkte staal, een succesvolle pilotopleiding op de zetafdeling en een berichtje van nieuwe collega’s. Lees de nieuwsbrief hieronder. De volgende editie direct in je mailbox ontvangen? Inschrijven kan op de homepage van onze website. Wij wensen je veel leesplezier!

 

Volop in bedrijf!

In deze gekke tijd hopen we in de eerste plaats dat het goed met jullie gaat. Langzaamaan vinden er versoepelingen van de regels plaats.

We zijn dankbaar – mede dankzij onze betrokken medewerkers – dat de productie en levering bij ons door heeft kunnen gaan. We doen er alles aan om op tijd de materialen binnen te krijgen. Op enkele kleine uitzonderingen na, lukt ons dat ook.

Kortom, wij beschikken over meer dan voldoende capaciteit om aan (toekomstige) aanvragen te werken.

___

“Actuele kennis blijven borgen is essentieel”
Succesvolle pilotopleiding op de zetafdeling, uitbreiding volgt

Kennis is goud waard. Dat weten we bij WBM als geen ander. Een aantal van onze medewerkers werkt hier al jaren. Zij hebben machines zien komen en gaan, veel complexe vormen gefabriceerd en zo’n beetje alle soorten staal in handen gehad. Die kennis fungeert als de smeerolie van ons bedrijf. Daarom is het borgen ervan van groot belang. Hoe doe je dat? Marianne Mosselman en Kay Jacobs hebben hun tanden in dit proces gezet op onze zetafdeling: “We zetten de eerste stappen naar een lerende organisatie.” Lees meer

^ Leerling Alex met zijn leermeester Leon aan de kantbank.

 

___

 

Nieuwe collega’s; welkom bij WBM!

 

“Passie voor metaal en techniek zijn gebleven”
Een paar jaar geleden koos onze collega Angel voor een nieuwe uitdaging in de foodbranche. Nu maakt hij als ploegleider sinds een paar weken weer deel uit van de WBM-familie. Hoe bevalt dat? Lees het hier

 

“Ik merk nu al dat WBM’ers heel betrokken zijn”
Marianne is onze nieuwe opleidingscoördinator. Sinds een aantal weken zet zij haar tanden onder meer in handboeken, functieprofielen en opleidingstrajecten. Lees meer

 

___

 

Weetje over de walsrichting

Staalplaten worden in een bepaalde richting gewalst. Bewerken van plaatmateriaal kan loodrecht op die walsrichting óf in die walsrichting. Iedere walsrichting heeft verschillende eigenschappen.

Bij hoogsterkte staal lopen die verschillende eigenschappen zelfs nóg verder uiteen.

Goed om van tevoren even over na te denken dus! Voor hoogsterkte staal hebben we de uitdagingen bij het bewerken ervan op een rijtje gezet.

 

___

 

Snel naar:
* 3D-lasersnijden
* Hoogsterkte staal
* Staal dikker dan 4 mm
* Laserlassen
* Zetten

Scroll naar boven