Lasersnijden en Lassen

Voor het bewerken van de plaatstalen halffabricaten hebben wij van WBM Staalservice Centrum de beschikking over een 3D-lasercel. Met onze lasercel zijn wij in staat om zowel laserlassen als 3D-lasersnijden te kunnen realiseren. Deze manier van laserlassen en 3D-lasersnijden geeft ons een geheel nieuwe dimensie aan het ontwerpen en produceren van producten uit plaatstaal.

Hierdoor hebben onze ontwerpers veel meer vrijheden bij het vormgeven van jullie product. De combinatie zetten/3D-lasersnijden zorgt namelijk voor meer nauwkeurige en maatvaste producten. Kokerprofielen met een wanddikte tot 15mm kunnen hierdoor aan meerdere zijden in één opspanning bewerkt worden.

Deze manier van laserlassen biedt ons de mogelijkheid om voor jullie materialen met een hoge snelheid en een gerichte warmte inbreng met elkaar te verbinden. De warmtebeïnvloede zone blijft hierdoor klein en er treedt minder vervorming op. Zoals u wellicht weet, is WBM Staalservice Centrum al meer dan 10 jaar specialist in het 3D lasersnijden. WBM snijdt diverse produkten voor diverse klanten in diverse marktsegmenten.

3D laser snijden is zeer geschikt voor:

– gaten en vormen in geforceerd of diepgetrokken plaat
– vormsnijden van geforceerd of diepgetrokken plaat
– schuine kanten zoals messen en laskanten
– gaten en andere vormen die dicht of in een zetrand zitten
– gaten en vormen in buizen of kokerprofielen
– producten waarbij bijvoorbeeld gaten recht tegenover elkaar moeten liggen
– producten die door hun complexe vorm moeilijk te zetten zijn
– gaten of vlakken die na het zetten niet mogen vervormen

Naast het snijden kan de 3D laser ook laserlassen. Deze bewerking is zeer geschikt voor:

– pillowplates
– thermplates
– staalsoorten met hoge treksterkte
– gehard staal

Op onze website www.wbmssc.nl staan diverse voorbeelden en filmpjes over 3D snijden.

Om onze kracht verder uit te breiden en ook voor u de komende jaren interessant te blijven, heeft WBM een nieuwe 3D Lasersnijder geïnstalleerd. Onze nieuwe 3D laser is een Trulaser Cell 7040, van Trumpf. Met deze nieuwe 3D laser snijder, heeft WBM wederom de nieuwste techniek op dit gebied in huis gehaald. Met een werkbereik van 4000*2000*750 en in plaatstaal tot 20 mm dik, kan WBM componenten in het middelgroot segment zeer nauwkeurig 3D snijden en lassen.

Met deze geweldige machine, wil WBM een nieuw 3D tijdperk in waarbij WBM u als klant verder wil gaan ondersteunen op het gebied van 3D snijtechniek en constructie. De engineers van WBM kunnen samen met u kijken of op uw huidige 2D gesneden en gelassen constructie, kosten kunnen worden bespaard. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het plaatmateriaal eerste te zetten en dan te snijden.

Graag nemen de contactpersoon van WBM contact met u op om te kijken of ook voor u het 3D snijden een toegevoegde waarde kan leveren.

Scroll naar boven