Collega Bjorn bedankt WBM voor de ruimte voor zijn brandweerwerkzaamheden

Bjorn Barents werkt in ons magazijn, maar is daarnaast ook vrijwilliger bij de brandweer in Stramproy. Dat betekent dat hij overdag zijn werk uit handen mag laten vallen om uit te rukken bij alarmmeldingen. De Veiligheidsregio Limburg Noord – waar de brandweer van Stramproy onder valt – is daar dankbaar voor, en reikt daarom gevelbordjes uit aan werkgevers die hun personeel daar de ruimte voor geven.

Vandaag overhandigde Bjorn dit bordje aan zijn leidinggevende Leon Croonenbroek en directeur Hermen Bos, die dat met plezier in ontvangst namen. “Wij zijn er trots op dat we een brandweervrijwilliger in dienst hebben. Zo dragen we bij aan een veilige omgeving”, zegt Hermen hierover. “Daarnaast kan zijn brandweerkennis ook een extra steentje bijdragen aan de veiligheid binnen onze eigen organisatie.”

Het is voor de brandweer steeds lastiger om voldoende brandweervrijwilligers te vinden, mede doordat werkgevers het niet altijd prettig vinden dat de kans bestaat dat er een uitruk onder werktijd is. Om die reden zet Bjorn WBM Staalservice centrum dan ook graag even in het zonnetje.

Scroll naar boven